Avonturieren


Dag 3 in deze week van de liefde. Thee voor mijn hese stem, heerlijke muziek, lazy saturday, ik kijk terug en verwonder.
Deze zaterdag begon ik wat weeïg na de gezellige, ongeplande, ongedwongen avond van gisteren. Zoals Jan Smit ooit zong, besloot ik dat opfrissen, wat eten en beweging de mens dan inderdaad goed doen en zo was ik om 8 uur up and running. Letterlijk en figuurlijk.
Fuck it!
Heerlijke reacties op mijn blogbericht van gisteren. Jaap zegt dat het echt goed komt en Rene zegt “Verwachtingen? Fuck it!”. Vervolgens las ik een blogbericht van Josje. En natuurlijk.. dat ging ’toevallig’ ook daarover. Over of je durft te kiezen. Of je je bewust bent dat je kan kiezen tussen angst en liefde. Grappig, dat is wat ik een vriendin in het bijzonder vaak voorhield: kies je voor angst of kies je voor liefde?
Deze vraag kun je je bij heel veel dingen stellen. Niet alleen bij echt ‘liefde’. Doe wat je echt wil doen, ook al is het eng.
Bride flight
Vervolgens las ik geboeid in Droomdebuut over achtergronden van Bride flight, het boek. Geweldig. Hoe die mensen durven te kiezen voor eigen geluk. En waar sloot ik de dag mee af? Met een heerlijke ontmoeting in het park. Met een stel van – ik schat – 80+. Stralend, vrolijk, vriendelijk, empathisch, samen. Sinds 1946. Geweldig hoe trots ze vertelden dat ‘hij’ uit dienst hier kwam en gewaarschuwd was voor de meisjes hier in het oosten. En ja hoor, dag 1 kwam hij deze mooie dame tegen en terwijl ik dit typ herbeleef ik hun twinkeling in de ogen weer. Even dachten ze weer terug aan toen. Waar het allemaal begon.
Roze sterren
Precies 2 maand geleden begon ik ook aan een avontuur. In de trein naar Amsterdam, naar bij wijze van spreke ‘bestemming onbekend’.. En nu?

Gepubliceerd op 28 juli 2012

Geschreven door: WendyRaakt