Beide benen op de grond

Maandag, begin van een nieuwe week. In deze week ook begin van een nieuwe maand. En misschien wel begin van een nieuwe.. Ik zit in de kleermaker-zit in het park, in het late avondzonnetje.
Enfin, sterk in je schoenen staan, beide benen op de grond. Zo makkelijk gezegd en zo..
Hoe doe je dat dan, als je een belangrijke gebeurtenis meemaakt, voor de kiezen hebt gekregen en/of voor de deur hebt staan?
Vliegen vs. landen
Als reactie op mijn blogbericht Vogelvrij kreeg ik de volgende reactie op de mail:
Vliegen zou denk ik heel fijn zijn, maar het is toch ook wel fijn om met beide benen op de grond te staan. Wij kunnen zelf alles bepalen en zijn niet afhankelijk.’
Om vervolgens van deze zelfde lieverd een dag later een berichtje te krijgen dat weggehaalde plekjes kwaadaardig bleken te zijn. Daarvan kreeg ik namelijk een berichtje: ‘Ben met beide benen weer terug uit het ziekenhuis‘ .. ‘Ik kan er wel oud om worden hoor, dus we gaan gewoon weer optimistisch verder met leven!!!!
Dat is het!
Daar wordt het kaf van het koren gescheiden. Daar worden de optimisten onderscheiden. Je moet het maar kunnen. Maar toch. Het is een – als je het mij vraagt, maakbare – mindset. Je hebt altijd de keuze. Creëer je voor jezelf zo’n enorme berg dat je denkt er nooit overheen te komen? Of laat je dat los, rust je even uit, en ga je weer verder?
Toen ik bij mijn moeder aan het ziekenhuisbed stond, afgelopen 18 december, stond ik het. Met beide benen op de grond. Aan de grond genageld. Geen controle, totaal niet meer. Te laat.
Genieten van de kleine dingen in het leven en dankbaar voor de mogelijkheden die je *wel* hebt, kansen die je ‘krijgt’ (?). Dat was wat ze altijd zei.
Enjoy life!

Gepubliceerd op 30 juli 2012

Geschreven door: WendyRaakt