Bergen als metafoor

De vraag ‘Waar zie jij als een berg tegenop?’ voor je kiezen krijgen en die laten binnen slaan als een bom. Wat zegt dat dan?
Hoe kan dat nou?
Ik vraag me af hoe dat werkt, hoe dat gaat. En kan me er even niets bij voorstellen. WAAR zie je dan zo tegenop? Hoe kan het zijn dat zo’n vraag binnen slaat als een bom? Zo, dat het je zoveel doet?
‘Dan kies je toch een andere weg, een andere route? Een waar je minder tegenop hoeft te zien, een die minder hoog is. Ambitie moet wel passen, als je uitdaging te groot is gaat het wringen.’ Dat zijn de gedachten die ik erover had. Heb. Of..
Een wijze tante heeft een andere kijk op bergen, namelijk deze:
‘Tussen twee bergen ligt een dal.¬†Maar dat is er om uit te rusten.’
Aangezien ik net 2 maand terug ben uit Oostenrijk en daar wat leuke kiekjes gemaakt heb, blader ik zekerheidshalve even terug tussen mijn oude blogberichten om te voorkomen dat ik 2 x dezelfde foto plaats. Ik zit met gesperde ogen en slik. De titel van het bewuste blogbericht dat ik dan voor ogen heb luidt: ‘Als een berg tegenop zien’. Mijn onderbewustzijn (of innerlijke criticaster) zegt: ‘Neeeehh’ (dat kan niet). Maar feit is: jaaah (echt wel).
Ik zit er haast vervreemd van mezelf naar te kijken en open het blogbericht. Als een berg tegenop zien? Ik? Ja dus. En het was nog 2 juli jl. Dus toch.
En waar schreef ik gisteren over? Kiezen tussen angst en liefde toch? Ook dat! Staat dus ook in bovenstaand blogbericht van de bewuste 2 juli jl..
Ik ga snel. Te snel? Tijd om uit te rusten?
Perfect!
PS. Maar toch.. heb ik op bovenstaand beeld juist de focus op de gele glijbaan; vrij baan! Gaan!

Gepubliceerd op 29 juli 2012

Geschreven door: WendyRaakt