Dag 3 van de Berghut | FOCUSweek


22:55 en ik zit op bed. Héél even, terwijl ik deze eerste 5 woorden typ, denk ik aan mijn blog. Stél dat dit mijn blog zou zijn..
En ik begin te stralen. Mijn ogen beginnen te twinkelen en ik zit met een glimlach op mijn gezicht onder de dekens. Dat ik moe ben, maakt dan niet meer uit. Deze energie maakt alles goed. Als er een radartje in je buik bestaat, zoals dat vaak over die in je hoofd wordt gezegd, is deze goud waard.
Ik kijk terug op een mooie dag, een mooie maandag welteverstaan. En voor een maandag is dat best iets om trots op te zijn 😉
Diep ademhalend bezin ik me even. Sla mijn ogen toe en maak in gedachten even een pas op de plaats. Een dag die weer begon met héérlijk ontbijt. Die geur van vers brood en altijd meer dan één om uit te kiezen. Het gevoel van warm brood onder mijn hand, wanneer ik deze probeer in koninklijke plakjes te snijden (lees: zagen, want zo heerlijk knapperig is deze koning). Dat je loopt te trappelen bij de wetenschap dat er weer zo’n perfect gekookt eitje klaar ligt en dito ander lekker vers spul. We settelen ons buiten, althans de avonturiers onder ons, want het is fris en in ieder geval te fris voor de ambitieuze outfit die ik vanochtend besloot toen ik met het zonnetje de dag begon.
Een passiecoach en haar comfortzone
Na het ontbijt liet Nel zien uit haar eigen comfortzone te zijn gestapt en haar eerste passieworkshop in de Berghut is spontaan geboren. @Hans: perfect, die in-de-badkamer-suggesties, vaker doen 😉
PassieBloem, PassieWijzer, PassiePraktijk, het kan niet op.
Een bloem met vijf blaadjes, túúrlijk staat die ook direct geschetst in mijn schriftje. Ik tekende deze intuïtief al veel vaker en ook het invullen ervan kan ik niet meer op een hand tellen.
Nippend aan een heerlijk rood wijntje kijk ik terug op deze dag, waarin de aanpak van Nel als een feest van herkenning voelde. De knipsels, moodboards, behoefte workshops in eigen kring te geven in mijn huis en dat je die allang gevisualiseerd hebt. Ook dat je een fysieke plek gevisualiseerd hebt waar het later écht gaat gebeuren.
Van willen naar ontvangen
Zo’n dag dat je focussen wil, maar het niet wil. Omdat ik te graag wil wellicht. Een ontnuchterende tip van Maarten (loslaten en als het niet lukt kun je het morgen weer proberen) maakt dat ik alsnog naar de Prodent-smile van succesvol Virgin-oprichter Richard Branson zit aan te kijken. ‘Screw it, let’s do it’ and I did. Hoofdstuk 7 kijkt me nog aan van ‘beat me’, maar die laat ik mooi even wachten. ‘Als iets goed zit, komt het vanzelf naar je toe’ knipoog ik naar mezelf.
Dat de passie… naja, het formulier, ineens zorgt dat mijn woorden weer rijkelijk vloeien doet me deugd. Schrijven, raken, delen. 3 woorden die telkens terugkomen. Net als energie, rust en balans en laten die nou juist niet zo in balans zijn momenteel.
We gaan kaasfonduen op speciaal (lees: mijn) verzoek en maken ondertussen businessplannen voor Marieke. Het vermeende korte rondje werd er een die zo’n anderhalf uur duurde. Het barstte van ontwikkelingen en ontdekkingen, ontboezemingen en ontrafelingen. Talenten die bruisen, persoonlijkheden die groeien en harten die worden geopend. Aandacht is het codewoord aan tafel, want dat wordt unaniem geserveerd.
Daarmee kijk ik terug op een uiterst prettige maaltijd.
Smakelijke voortzetting, slaap lekker.
____________________________________________________________
Bovenstaande schreef ik ‘in stilte’ (in mijn eentje op een stil kamertje in een berghut) tijdens de FOCUSweek. Dit was begin juni 2013 in de Berghut van Hans & Nel (prachtig concept!) in Rauris, Oostenrijk.  
Ik zette het online en snel weer offline, en zo een paar keer door. Uiteindelijk werd het geprint en opgehangen in de ‘Stube’. Nu, maandag 28 oktober 2013, zet ik hem alsnog online.
Misschien een teken dat de tijd van (hernieuwde?) focus is aangebroken? 😉

Gepubliceerd op 10 juni 2013

Geschreven door: WendyRaakt