Vervlogen dromen

Geloof je dat dromen bedrog zijn of dat je dromen moet najagen? Najagen klinkt alsof je iets probeert te vangen wat graag vrij wil zijn, dus dat is dan direct de contradictie..
De vrije man/vrouw
Daarover gesproken. Ik las gisteravond over het type ‘De vrije geest’: mensen die zich niet willen binden of vastleggen. Kunnen of willen geen keuze maken, willen alle opties verkennen of gewoon alle mogelijkheden openhouden. ‘Zoals een vlinder van tevoren nog niet weet op welke bloem hij zal neerstrijken.’ Probeer je zo’n vlinder te vangen en op te sluiten, dan belooft het weinig soeps. Tot zover de vergelijking tussen een droom en een vlinder.
Vervlogen dromen
‘Waar droom je van?’ is een vraag die te pas en te onpas voorbij komt. Niet dat het vaak op de man af gevraagd wordt, maar veelvuldig geschreven in artikelen van magazines. Ik ga het wel doen! Ik ga op de man af vragen: ‘Waar droom jij nou van?’
En interessant: wat houdt dat nou in? Dat je voor het slapen visualiseert wat je graag zou willen, wat je wenst? Is dat dromen? Want dromen zoals je ’toevallig’ droomt, daar geloof ik niet zo in. Ja, dat zijn ook dromen, maar die bedoel ik eigenlijk niet. Ik bedoel de (dag?)dromen/wensen die je hebt, als je fantaseert, je eigen toekomst creëert.
Ik zou zo graag in de gedachtewereld van mensen willen kijken. ‘Waar droom jij nou van?’. En belangrijker daarbij: wat doe je eraan om je droom te realiseren?
Don’t tell me the sky is the limit
Gisteren ontving ik de drie boeken van Esther Jacobs. Zij organiseerde de schrijfweek waar ik begin juni aan meedeed. Een van die boeken luidt ‘Wat is jouw droom?’
First things first, dus ik lees ze niet allemaal tegelijk, maar blader er vast doorheen. As we speak vallen me een paar dingen op:

  • Ze signeerde persoonlijk: Zet iedere dag een klein stapje richting jouw droom.
  • ‘Laat deze impuls niet verloren gaan. Blijf met jouw droom bezig, blijf bewust keuzes maken. Dan hoef je later niet te denken: ‘had ik maar…”
  • ‘Don’t be pushed by your problems. Be led by your dreams.’
  • Oefen je elevatorpitch
  • Nieuwe dromen. ‘Sinds de reis hebben we veel meer zelfvertrouwen in het nastreven van grote en kleine dromen. Met deze droom valt alles samen: we doen waar we goed in zijn en blij van worden.’
  • Cliche, maar toch: ‘Durf te dromen. Niets is onmogelijk. Het begint met het vertellen van jouw droom aan anderen.’
  • ‘Lijkt jouw droom onmogelijk?’ Mooi! ‘Des te meer uitdaging!’
    ‘Don’t tell me the sky is the limit, if there are footprints on the moon.’

Ik vraag me dan ook af:
Waar droom jij nou van, mee of over?

Gepubliceerd op 6 augustus 2012

Geschreven door: WendyRaakt