Durf jij?


Zondagavond 11 uur. Vrijdag de 13e ligt achter ons (lees: me) zonder al teveel kleerscheuren. Deze vrijdag de 13e heb ik tig (oké, een paar minder, maar 7 waren het er zeker) lesauto’s voor me zien rijden. Die prominente, niet te omzeilen L! Daarbij vroeg ik me af: wat heeft dat te betekenen?

De prominente L
De L van lessen, van Lessons to be Learned. Niet specifiek van rijles, zoals ik zwoegde toen ik 18 was. Nee, de L van 13 (!) jaar later. Getallen. Betekenissen. Letters (met de nadruk op L). Betekenissen.

Tekens. Niet bedoelende verkeerstekens, maar tekens. Signs. Nee, geen traffic signs.
Misschien was het een teken. Na een ochtend waarin een collega en ik strijdden als leeuwen, uit ons diepste zijn onze overtuigingen kenbaar maakten. Misschien was deze ochtend de warming up, zoals stieren strijden in een arena, opgewarmd worden voor ‘het echte werk’.

Life begins at the end of your comfort zone
En dan? Wat doe je, als je klaar staat voor de start, klaar voor iets nieuws, je out of your comfort zone wordt gehaald? Als je klaar bent om een stap te zetten, je stem te laten horen, je gevoelens te uiten of welke andere stap dan ook die je te zetten hebt, kan en mag zetten?

Zoals de sprong in het diepe. Wat als? Het zover is. Ga je overstag?
Want wat doe je, als het er echt op aankomt? Val je terug in oude patronen, kies je voor de veilige weg, een paar stappen terug? Deins je terug naar ‘oud & vertrouwd’ of ..
Als het lastig wordt, je wordt uitgedaagd, wat doe je dan?
Durf jij dan jezelf te laten zien, jezelf te zijn, de beste versie van jezelf te zijn? Zonder je te laten beïnvloeden door oordelen van anderen. Zonder je te laten leiden door de wedjes die gemaakt worden op de sterkste stier in de arena? Deins je terug of zet je de stap, voor eigen (en uiteindelijk ook andermans) geluk?
Durf jij?

Gepubliceerd op 15 juli 2012

Geschreven door: WendyRaakt