Fijne maandag!


Hier zit ik dan (haha, dit is de meest gebruikte openingszin die ik mezelf weer hoor zeggen; volgend punt is dan dat ik op de klok kijk). Het is maandagochtend bijna kwart voor negen. Nederland maakt zich op voor een nieuwe week, staat nog in de file of aan de koffiebar op werk het altijd gezellige en o-zo-spannende weekend door te nemen. En de storm. Die zal ook hoog op het prioriteitenlijstje staan om te bespreken.
Ik? Ik voel wat warmte op mijn dekbed en kijk nieuwsgierig wie het is…
Aha, Pluma, de huiskat. Ook lief.
De voordeur open ik met al het gekraak en gepiep van dien (sorry, ‘Japanees girl’, welke dame overigens net Ushi klinkt als ze op haar beste Engels spleekt). Nieuwsgierig naar buiten om te zien wat het weer is. Fijn. Zonlief verbergt zich nog achter een wolkendek. Buurhonden (aka beveiligers van de prachtige huisjes hier) hoor ik al driftig met elkaar een werkoverleg houden. Ondertussen lees ontvang ik appjes van vriendinnen over wat ik allemaal van plan ben hier. En tarotkaarten om te kijken hoe mijn leven ervoor staat. Dank, dank 😉 Ik schrijf terug: ‘Wat als ze toch allemaal eens zouden uitkomen?’.
Wat een roos en een kwal met elkaar te maken hebben 
Zaterdag was ik bij de open dag van de School of Energy, hier in Ibiza Stad. Hetty, Nederlandse dame, runt deze toko. Ze reist iedere 2, 3 weken af tussen Nederland en Ibiza. Héérlijk lijkt me dat. Geen groene gedachte om zo vaak het vliegtuig te gebruiken. Het gevoel van vrijheid, leven, bewegen. Niet teveel op één plek vast’geworteld’ zitten. Dit laatste is dan ook een van de dingen die er uit de roos/rose-reading kwam, die ik bij deze open dag aangeboden kreeg. Bij een roosreading tunen ze in op je energieniveau (wie haakt er al af?) en visualiseren ze dat als een roos. Dus, voor de praktisch, visueel of geïnteresseerd ingestelden onder ons: van wortels tot bloem en ook het effect van de zon (op de roos, ervan uitgaande dat de roos puur natuur in de frisse buitenlucht staat en wordt gevoed door de zon, zoiets).
De wortels van mij? Tja, daar begon de ellende 😉 Die waren namelijk niet echt wortels zoals we wortels kennen. Het waren bewegende dingen, denk aan die dingetjes die onder een kwal hangen, want het voelde voor mij niet fijn om me ergens vast te pinnen met die wortels. Check, goed ingetuned. Dat is hoe ik het momenteel ervaar. Ibiza, Nederland? Liefst beiden. Zet me niet vast en beperk mijn blikveld niet, dan word ik ‘doodongelukkig’. Véél te veel kansen, veel te veel moois, veel te veel waar ik nog nieuwsgierig naar ben, wil ervaren én… delen!
Daar waar ik (niet) blij word 
En daar hebben we weer een punt (ik ga van het ene bruggetje naar het andere). Delen. Raken. Weet je nog? 🙂
Dat waar ik zo blij van werd. Schrijven. Bloggen. Delen. Inspireren.
Wederom gaan mijn mondhoeken richting mijn appelwangen en voel ik een soort twinkeling / verlichting in mijn bovenkamer. RUIMTE!! Jaaaa…. Da’s fijn! Da’s welkom. Slik.
Want, man-man, wat gaat er wat in dit koppie om (ja, insider, je had gelijk). Met ‘rondjes blijven rijden’ kom je bést heel wat mooie dingen tegen. Iedere keer weer anders en met andere mensen & ervaringen. Als ik echter iedere dag dit soort ‘short time happiness’ consumeer… hoe zit het dan met de lange termijn (bleeehh boooring…)? Hoe zit het dan met de ‘échte’ plannen maken? Dromen? Vooruit kijken?
Wat heb je daaraan? Dromen, plannen maken en vooruit kijken? Het leven kan in één dag plotsklaps totaal veranderen. Ik ben genoeg ervaringsdeskundige om dat te zeggen. Dus ja, wat als al je zekerheden wegvallen, mensen die je zó lief hebt weggaan en nooit meer terugkomen? Wat heb je dan aan zekerheid?
Het voelt als een heel goede oefening om met een blanco pagina te beginnen. Nieuwe contacten leggen, nieuwe plekken ontdekken, nieuwe vrienden maken, nieuwe taal leren. Dingen doen die je nog nooit deed. Leven! Vrijwilligerswerk doen terwijl 90% van de lieve wereldburgers in een ratrace zit. Dag in – dag uit, het-zelf-de ritme. Been there, done that.
Niks voor mij. Voor nu althans, want… het leven verandert continue, dus morgen kan het wel weer anders voelen ;).
Fijne maandag allemaal!
PS Wat dan wél? Ja, daar heb je het. Thought of the day.
What’s yóur thought of the day?

Gepubliceerd op 28 oktober 2013

Geschreven door: WendyRaakt