Hoe het écht gaat

En inderdaad… Wederom koos ik niet voor de makkelijkste weg door ‘juist nu’ in Spanje te verblijven 😉


Afgelopen maanden heb ik (nader) kennis mogen maken met geweldige natuur en inspirerende momenten & mensen. Ook heb ik gezien & gevoeld hoe gezegend ‘we’ relatief nog zijn in Nederland. Want ‘hier’ in Spanje is het niet zo normaal dat er onbeperkt water uit de kraan komt, laat staan drinkwater. (ook) Hier zitten velen zonder werk, waarbij de uitkeringsrechten verre zijn van onze in Nederland. Strijden om wie het eerste het beste bij het vuil (lees: op straat) vandaan haalt en bij tweedehands markten hangen ze er met armen en benen uit.
Ook werden mij verhalen en ervaringen toevertrouwd over slapen in de auto, in het bos, in lege huizen of op balkons van mensen met een extra (!) – en 70% van het jaar onbewoond – huis op Ibiza, ervoer ik dat recyclen naast leuk & hip ook noodzaak is en support ik het (ei)land waar een alternatieve munteenheid genaamd ‘eco’ (klinkt als: ekko) aan populariteit wint.Welkom in de echte wereld. Welkom in het echte verhaal. Welkom in Spanje!Op Ibiza en in mij(n leven) is een positieve beweging gaande.

Ik lees ‘De Todo de Ibiza’ met als propositie ‘alleen positief nieuws’. Ik werk (vrijwillig) voor Greenheart (Ibiza & International) samen met Chris Dews, founder van Casita Verde, aan een mooier, schoner en fijner stukje wereld. Het is niet voor niets een reclameklassieker: verbeter de wereld, begin bij jezelf. Here I am 😉
Choose to change – be a rebel
Dat je met kleine stapjes ook een heel eind komt, weet ik inmiddels uit eigen ervaring. Jaren geleden gaf een vriend me het boek ‘Wie heeft mijn kaas gepikt?‘, dat heel simpel, aan de hand van 2 muisjes illustreert dat in een en dezelfde situatie twee extremen mogelijk zijn: in een hoekje zitten jammeren dat iemand je kaas heeft gepikt óf pionieren en (daarmee) de kruimels (lees: alternatieven) vinden.


Mijn goede voornemen
Een van mijn wensen zou uitkomen als ik met mijn verhalen een breder publiek kan raken. Noem het een goed voornemen, noem het een bijdrage willen leveren. You name it, be a rebel ;-).

#Durftevragen
Ben of ken je een redactie die gelooft in echte verhalen, pure verslagen & inside stories?
Denk in thema’s als ‘het roer om’, ‘de crisis door de ogen van een yuppie hippie’, ‘overwinteren op Ibiza’…Voorproefje?

  • Van city girl naar farming girl
  • Muizen en ratten met high heels on
  • Met de billen bloot
  • ‘Sorry Holland. Ik heb alleen bereik vanaf het eco-toilet’
  • Ruilhandel & water hengelen uit de grond
  • Oude Ibicencos (locals) – zonder vrouw en met grote, witte huizen
  • Pepernoten & oliebollen op Ibiza
  • Corruptie & Ibiziaanse maffia
  • Bed & Breakfast op Ibiza = (tot nu toe ;-)) verboden terrein
  • Ontelbaar veel ambtenaren & hun secretaresses op een wandelend af te leggen eiland
Let’s be the change we want to see in the world.

Thanks voor het lezen & ik kijk uit naar jullie posts!
Trusten en en veilige jaarwisseling wens ik je!
xx vanaf een Yurt op Ibiza
(music by Heather Nova, Stay)

Gepubliceerd op 31 december 2013

Geschreven door: WendyRaakt