HOE wil je oud worden?

𝗠𝗶𝗷𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗼𝘁𝘀𝘁𝗲 𝗮𝗻𝗴𝘀𝘁 𝗯𝗹𝗲𝗲𝗸 𝗺𝗶𝗷𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗼𝘁𝘀𝘁𝗲 𝘃𝗲𝗿𝗹𝗮𝗻𝗴𝗲𝗻⁣

Het was de week van de verkiezingen in Nederland. ⁣
Wat deed dat met je?⁣ De voorbereiding? Het stemmen zelf? Het al dan niet volgen/bekijken van de uitslag...
Stress? Frustratie? Rood? Groen? Links? Rechts? Onbestemd? Of stemde het je neutraal? ⁣

Zo’n 15 jaar geleden leerde ik Max de Mooij sr. kennen. Ik liet me door hem coachen en hij spiegelde me van alles. En het meest door deze vraag:

“Hoe oud wil je worden?” ⁣

Ik pleegde roofbouw op mijzelf. Stelde veel te hoge eisen, deed mijn eigenheid enorm tekort en 1 + 1 = vroegtijdige burnout. Op het randje. Over de grenzen. Op het tandvlees. Ik rende een continue marathon voor mijn lijf en mijn gestel. Ik had haast. Het leven kon immers zo voorbij zijn, had ik van heel dichtbij al jong in mijn leven aan den lijve ondervonden.

Angst voor de dood, deed mij ‘hard gaan’ in het leven. ⁣

Max voelde toen al dat wanneer ik zo door zou gaan, ik echter niet oud - noch gelukkig - zou worden. Dat mijn hart of anderszins mijn lijf het zou begeven. Omdat het ongezond was. Ik weet nog goed wat er toen in mij opkwam:

"Ik wil een gelukkig, oud oma'tje worden. En het liefst 96."

Inmiddels, 15 jaar later, gepokt en gemazeld door allerlei challenges die ‘leven’ heten, heb ik meermalen weer die valkuilen in de ogen gekeken. Wederom oververmoeid geweest (en soms nog). Maar gelukkig….. heb ik steeds meer door wie ik werkelijk ben (essentie) en waar ik naar verlang (verlangen). Ik vóel wat klopt voor mij. En luister/handel daar steeds meer naar. ⁣

Thank God!

En zo kan ik er oprecht met zin en vertrouwen naar uitkijken om oud te worden. ⁣

Wat mijn grootste angst was, bleek mijn grootste verlangen.

Hoe zit dat met jou? Wat is jouw verlangen? Kraakhelder? Ben je daar achter of zit die verscholen achter patronen, overtuigingen, angsten?⁣

Stem “JA!” op je eigen wijsheid! Je verlangen. 🥂
En mocht je er een beetje hulp bij nodig hebben... let me know! Stuur me een berichtje via social media of mail gerust op hallo@wendyraakt.nl

 

MEER ALS DIT?
De podcast Wendy Raakt vind je onder meer op Spotify via deze link. Verder schrijf ik graag over persoonlijke ontwikkeling, hoogsensitiviteit en spiritualiteit en schrijf ik persoonlijke gedichten. Ook zijn mijn kaartgedichten te koop, je vindt ze hier

PS Op de teksten van Wendy Raakt rust het auteursrecht. Wil je dus iets gebruiken, mensen helpen raken, delen? Graag! Maar altijd even een berichtje aan mij en vermeld Wendy Raakt als afzender. Een tag in een social mediabericht helpt mij meer impact maken. Dank je wel voor je (begrip en) support!

 

Gepubliceerd op 20 maart 2021

Geschreven door: WendyRaakt