Rock on girl

Pin Wendy ter Bekke
Vrienden gaan samen naar festivals, een dagje zwemmen, zijn vakantie aan het vieren met vriendlief of gezellig aan het BBQ’en.
En ik…

Luister 3FM online met de updates over Oekraïne*, terwijl ik mijn overvolle mailbox opschoon, op zaterdagavond.
Gisteren, vrijdagavond, heb ik via Skype doorgebracht met de webman uit Nederland, alles ter voorbereiding op mijn IbizaExperience.com (die nu een landingspagina is met verwijzing naar de actieve social media-accounts). Tot in de kleine uurtjes was ik er nog mee bezig. (binnenkort meer :-))**
Via vrienden, kennissen, familie en volgers op social media – in Nederland – voel ik me zó gesteund. Er wordt zo enthousiast geholpen, meegedacht, aanbevolen. Bijna iedereen heeft zelf(s) nu wel de interesse gekregen naar Ibiza te komen en/of heeft een kennis/buurvrouw/familielid gevonden die het wil. En verwijzen ze naar mij toe. Via social media zijn er ook al ‚trouwe fans’, zoals ze het zelf omschrijven. Krijg ik privéberichtjes met vragen hoe ik iets aanpak en/of een aanmoedigende kreet, dat ze vinden dat ik het zo leuk doe. Dat helpt. Meer dan waarschijnlijk gedacht wordt. En krijg allerlei suggesties en uitnodigingen voor samenwerkingen, workshops enzovoort. Om me business of starterskrediet te gunnen.
Luizenleven op Ibiza denken velen. Soms ervaar ik het – als startend ondernemer op een eiland waar je het jaar als inwoner nog vol niet vol hebt gemaakt – als een eenzaam bestaan. Op een eiland waar iedereen vrienden lijkt te zijn. Maar van alles onder schuil gaat. Zoals het gaat op een eiland is het overleven. Zoals elke medaille, roept ook deze uiteraard ook veel moois op, waarvan ik de uitblinkers vind: creativiteit en doorzettingsvermogen.
Regelmatig ontvang ik een leuk plaatje op Pinterest (zoals vandaag, zie hierboven: “Rock on girl”), een online post of – ouderwetse – post in een brievenbusje van een lokaal kroegje (ja, zo gaat dat nog hier).
Verbinding, echte verbinding, mis ik.
Vrienden, echte vrienden, mis ik.
Vakantie, echte vakantie, mis ik.
Dank!!!
Maar o-zo-tof om dit alles een goede kans te geven.
Nieuwe contacten op te doen, iedere dag.
Hollandse contacten te onderhouden, iedere dag.
Op afstand mee te genieten via social media, iedere dag.
Mensen laten delen in deze droom, iedere dag.
Hulde!
Voor social media. En 3fm.nl.
Voor vrienden.
Voor volgers.
Voor vakantievierend Nederland op Ibiza. Zorgt voor gezellige momenten, waarbij ik mijn inspiratie kan inzetten en hen, met liefde voor het eiland dat me omarmde in moeilijke tijden, thuis kan laten voelen.
En, “note to self”… het een kans te geven. Keer op keer.
Mensen zonder oordelen tegemoet te treden, keer op keer.
Met een schoon blad te beginnen, keer op keer.
De echte verbinding druppelsgewijs toch te vinden, keer op keer.
In the end: “We’re alive!!!” Laten we daar dankbaar voor zijn. Juist nu.*
***
* Het blogbericht werd geschreven op 19 juli 2014 in het weekend van de vliegtuigramp in Oekraïne.
Via 3fm.nl hoorde ik het nieuws, de ‘morning after’, terwijl ik mijn tanden stond te poetsen in mijn toenmalige kleine huurhuisje op Ibiza.

** November 2014: Wendy is terug in Holland en heeft haar ‘2e huisje’ op Ibiza achter zich gelaten.
IbizaExperience.com is overgedragen en daar liggen mooie plannen voor om mee door te gaan.

Gepubliceerd op 19 juli 2014

Geschreven door: WendyRaakt