Losse handjes

Losse handjes | Wat is jouw excuus? | WendyRaakt
Schrijven maakt me gelukkig.
Zelfs als ik afgepeigerd in bed lig, met een kruik op mijn buik en ik me tegen mijn slaap verzet. Zelfs dan. Of… Juíst dan?
Op het moment dat ik deze column schrijf, ben ik… op Ibiza. Om een heel avontuurlijk jaar af te sluiten, waarin ik besloot zekerheden achter me te laten (vaste baan, inkomen en meer) om met losse handjes te gaan leven. Losse handjes in de zin van: loslaten, zien wat het leven brengt en vooral… hoe ik ermee omga.
Het is geluk(t)
Ik heb een dik jaar volgemaakt. Heb ondernomen. Met vallen en opstaan.
Gisteren kwam ineens weer het besef. Ik zat me te bedenken hoe ik ‘vaste lasten’ kan besparen. En ineens was daar… de Nationale Postcodeloterij. Dikke 10 euro per maand en tot nu toe heb ik er alleen wat stroopwafels en Ben & Jerry’s ijs aan overgehouden. Toch… is het een (schijn)zekerheid die ik nog niet heb losgelaten. Want stel je toch eens voor… dat ik nét mijn lot opgeef en mijn Twentse postcode dan ineens (echt) in de prijzen valt.
Toen bedacht ik me, op een Spaans afgelegen strandje, op 1 november met dik 20 graden Celsius:

“Wat was ook alweer altijd mijn plan, voor het geval ik ‘de Lotto’ zou winnen?”

Het antwoord diende zich snel aan en ik schudde mijn hoofd. Ik probeerde het gekke idee eruit te schudden. Uit mijn systeem. Want, hé… Wat kwam ik tegen? Een excuus! Ik bedacht me dat ik acht jaar lang (sinds ik in 2006 voor het eerst verliefd werd op de authentieke kant van het eiland Ibiza) over mezelf had afgeroepen, dat áls ik in de prijzen zou vallen… ik een klein stekkie op Ibiza wenste.
En wat heb ik nu net besloten achter me te laten, door terug te keren naar ons mooie kikkerlandje?
Dat kleine huisje op Ibiza. Zonder winnend lot.
En dan te bedenken dat ik in dit droomhuisje heb geleefd afgelopen maanden, zonder een spreekwoordelijke rooie rotcent. Door keihard werken, doorzetten, nachten doorhalen (achter mijn MacBook en niet op een van de vele dansvloeren die dit eiland rijk is) heb ik al mijn ‚lot’ geleefd.
Zonder winnend lot.
Op naar de volgende uitdaging. Uhh.. lot.

Hoe zit het bij jou? 

* * *
WendyRaakt

Gepubliceerd op 3 november 2014

Geschreven door: WendyRaakt