Ode aan Twitter. En engelen.


Bijzonder. De timeline van Twitter staat als gewoonlijk bol van de tegenstellingen..
..winst & verlies. Liefde & afscheid. Succes & leermomenten.
Zo ook gisteren. Ik lees oooh’s en aaaah’s, #blij en #whow. Maar ook #ontroerd en #rip. Want in een seconde verschijnen tweets in beeld van uiteenlopende mensen, van nog uiteenlopendere netwerken.
Van concerten tot boeken
Zo zag ik enerzijds een hint ‘Je zou maar een kaartje over hebben’ voor #DoeMaar in Enschede en iets verder een ander ‘Iemand een kaartje over toevallig voor #DoeMaar in Enschede?’. Of ik zie het Twents Bureau voor Toerisme twitteren over noaberschap en tip ze op Linda & Tanja, die er succesvol een boek over schreven. Beiden danken ze me later voor deze virtuele kennismaking.
Twitterpower
Zo volgde ik ook op afstand de #Powerdag. Een dag van organisator en bedenker Josje Feller, die dit jaar voor de 5e keer werd gehouden. Essentie van deze dag: durf te zijn: ‘In deze veranderende wereld hebben we jou als persoon met al je power, bevlogenheid, ideeën en passie keihard nodig.’
Juist van Josje zag ik dan ook gisteren de tweet voorbij komen, die me intrigeerde.
____________________________________________________________________

Helemaal stil, hoor net van @lisaportengen dat @christelmantel overleden is. Ze gaf gisteren nog sessies op de #Powerdag.. Ongelooflijk!
____________________________________________________________________
 
Zo is het leven. Tegenstellingen. Power en dan ineens plots verlies.
Ik kende de dame in kwestie niet, trouwens. Had nog nooit van haar naam gehoord.
Het hield me nog even bezig en later ging ik toch weer over tot de orde van de dag. Zo gaan die dingen.
Tot ik vanochtend las:
____________________________________________________________________

:’) “@LisaPortengen: mijn blog @christelmantel is een engeltje.http://bit.ly/SfCgGm 
_____________________________________________________________________
Ik had nog niet eens door dat het over dezelfde vrouw ging. Maar omdat ik ‘blog’ zag staan het las alsof iemand (Lisa) van zichzelf vond dat haar blog een engeltje was (en dat vond ik gedurfd in het Nuchtere Nederland), was ik benieuwd.
Het bleek echter een ode aan ‘engel’ Christel te zijn. Dezelfde dame als waar het gisteren over ging. En ik besluit toch verder te kijken. En lezen.
Prachtig om te lezen wat iemand met je kan doen. Hoe iemand echt waarde kan toevoegen aan andermans leven. En geëerd en gemist wordt als ze er – vaak veel te vroeg en plotseling – niet meer zijn.
En dat Twitter al deze mooie inzichten, inspiraties en ont-moetingen met zich meebrengt.
Vandaar: Ode aan Twitter. En engelen.
 

Gepubliceerd op 19 januari 2013

Geschreven door: WendyRaakt