Wanneer niets zeker is, houd je een ding vast

Picture this... Ik heb 500+ volgers op Instagram, zowel voor mijn creatieve uitingen @wendyraakt (verhalen, gedichten, podcasts, blogs, interviews, overdenkingen, quotes, inspiratie) en dito op mijn persoonlijke account @wendyterbekke. Ik heb net een nieuwe versie van mijn podcast Wendy Raakt, waarin ik Linda Commandeur interview, klaar die ik online wil zetten én postte drie gedichten de avond ervoor. Over rouw, over afscheid, over verlies leiden en lijden, over loslaten en leven. Kortom: de deksel is van mijn doofpot. Volop 'inspired action'. En dan... Is vrijdagmiddag je account gehackt. Gone with the spreekwoordelijke wind. En zaterdag de tweede. Lees je mee?

Deze week staat symbool voor oude schoenen wegdoen voordat je nieuwe hebt. Over mijn 'gezins'auto* verkopen op Koningsdag, zonder dat er vervangend vervoer is. Met als gevolg dat we vrijdagmiddag in een gehuurde Open Corsa met zijn vijven (vriendlief, ik en 3 energieke jongens op de achterbank) naar Hengelo vertrokken om wat garages langs te gaan. Internet kan veel, geeft me veel inzicht, maar écht zicht betekent in dit geval voor mij toch even sfeer proeven. Met eigen ogen zien hoe het in het echte leven is. Terug van dit avontuur ("duurt lang mam", "mama krijgen we dan nú het ijsje?", "we zijn toch lief geweest?" etc. etc.) pak ik mijn mobiel om even te kijken hoe het met de podcast is. Ik zag wat reacties binnenkomen op mijn gedichten. Dus ik ben verheugd, positief, nieuwsgierig en enthousiast. Ik zit er helemaal klaar voor. Even Instagrammen.

*(MINI clubman, yeah right, maar écht, ik heb het vijf jaar volgehouden, van moeder worden naar 3 jongens hebben + hond; zie je het voor je? #wagenvolgeladen)

Is less more?

Nou. Dat was vooral even 'niks'. Mijn account @wendyraakt, waarop ik de gedichten deel én waarop ik de podcast online wilde zetten, is weg. Gone. Van de aardkloot verdwenen. Als ware hij nooit bestaan heeft. En dán, precies dán... begint de stretch. De stretch die léven heet. Want JA, ik weet heel goed wat loslaten is, ik weet 'als geen ander' (da's niet waar, maar even voor het idee) wat afscheid nemen is, wat plots afscheid betekent, wat afscheid nemen van iets dat me (heel) dierbaar is, is. En nu is het vrijdag 30 april 2021. En JA, het gaat 'alleen maar om Instagram, er zijn ergere dingen'. Vandaar dat gisteren ook mijn privé-account @wendyterbekke op Instagram volgde. Gone with dezelfde wind.

Mijn gedichten vind je nu dus (even) niet op Instagram, maar weet dat ik er 100 heb geschreven.
En er zo'n 50 van te koop zijn, in mijn kaartencollectie die je shopt in de bewuste winkel 'WAAR'.
Ook schreef ik vele gedichten op maat. Nóg persoonlijker dus.

Spiegeltje spiegeltje... aan de wand
Hoe zit dat met jou?
Wie ben jij, zonder de dingen die 'bij je horen'?
Je auto, je huis, je social media, je geliefden, je rollen, je alles?
Wat maakt jou - jou?

Let me know! Stuur me een berichtje via social media of mail gerust op hallo@wendyraakt.nl


MEER ALS DIT?

De podcast Wendy Raakt vind je onder meer op Spotify via deze link. Verder schrijf ik graag over persoonlijke ontwikkeling, hoogsensitiviteit en spiritualiteit en schrijf ik persoonlijke gedichten. Ook zijn mijn kaartgedichten te koop, je vindt ze hier

PS Op de teksten van Wendy Raakt rust het auteursrecht. Wil je dus iets gebruiken, mensen helpen raken, delen? Graag! Maar altijd even een berichtje aan mij en vermeld Wendy Raakt als afzender. Een tag in een social mediabericht helpt mij meer impact maken. Dank je wel voor je (begrip en) support!

Gepubliceerd op 2 mei 2021

Geschreven door: WendyRaakt