#5/21 Ontwikkel je talent


Sta je vroeger op, heb je meer bereikt dan je had durven geloven en heb je eind van de dag een heel lange to do list. Energie down the drain en toch straal je..

Want dat die energie ‘down the drain’ is heeft een andere oorzaak dan het stralen. De energie is zich aan het verdelen, aan het rangschikken en haar nieuwe weg aan het vinden. Balanceren tussen dingen, mensen en situaties die je als een spons leeghalen met aan de andere kant van de wipwap prachtige ontmoetingen, kansen, vertrouwen en ander moois, fijns en nieuws.
Zo wandelen de dagen langzaam door het avontuurlijke bos. Dag 5 van 21 alweer. Wat kom je toch goed op weg als je focus hebt..
Daarover had ik net een bijzonder fijn gesprek. Focus. TE veel werk. Goede dingen TE doen of het goede TE doen (9+ denken). Alles doen of het juiste doen.
En waar ik nu normaal in de afsluitende ‘ohm’-klank hang heb ik een intense werkdag achter me gelaten. Op moment dat ik de reminder in mijn telefoon kreeg een uurtje voor aanvang van de yoga-opleiding (mobiele reminder & yoga, lekkere combi ;-)) was ik nog een briefing voor modellen voor een TE gave tv-commercial aan het maken. Lekker zen.
En toch voelde het goed. En dat is TE fijn.
Dat is de kunst, als je het mij vraagt. In drukte de rust weten te bewaren. Zoals ik bij de yoga-opleiding leer: ontspanning in de inspanning. Want juist in drukte de rust bewaren is een ware kunst.
Huis. Boom. Beest. Thuis. Fijn.
Datzelfde gebeurde gisteren. Ik reed weg uit Holten met een fijn gevoel. Pitstopte bij Appie voor vers eten en nam ‘gezellig’ twee flessen glühwein mee. Kom aan in Enschede, moe en voldaan. Avondetentje afgezegd en klaar om rustig thuis te komen. In mijn hoofd twitterde ik al “Huis. Boom. Beest. Thuis. Fijn.”, totdat..
Ik met TE volle handen uit de auto stapte en pats! Daar lag íe en daar ging het. Het stroomde rijkelijk. De wijn dan. Want hoe voor de hand liggend is het dat je spontaan de tranen in de ogen schieten? Als je al moe bent. Als het al laat is, koud en donker. 100 kleine stukjes, de wijn rook heerlijk zoet, ik rook het. En, tuurlijk, het ging over mijn nieuwste suede pumps.
En?
Ik bleef rustig en heerlijk kalm. Mooi man. Dat het kan.
Het is te leren. Oef! (van oefenen, oefenen, oefenen)
Maar verre van perfect is het en ben ik hoor..
Want het TE mag er wel af. TE veel controle TE veel perfectionisme TE dit en TE dat TE pas en TE onpas. Als dat TE er nou eens afging, zou er meer ruimte zijn. En meer ruimte om te ‘zijn’ zijn.
Dat dus.
Amen.
 

Gepubliceerd op 20 december 2012

Geschreven door: WendyRaakt