#6/21 Ouderwets dansen


*Vrijdag.*
Ben je vrij, ga je toch ‘naar werk’. Wil je op tijd naar huis, wordt het toch later. Ben ik vrij, toch op weg naar huis nog even ‘voor werk’ langs Harry’s Stoffen. Balans werk/privé zeg maar..

Bij mij is het één. Zoals bij een ondernemer ook niet om 5 uur het licht uitgaat en zoals bij een creatief ook juist ’s nachts van alles gebeurt/borrelt. Ik heb meer last van “men” die daar wat van vindt of van filters (lees: ego) die er een oordeel over hebben. Zelf doe ik het namelijk met liefde en gaat het vanzelf.
Eenmaal thuis stoom ik me klaar voor een avondje uit. Met collega’s welteverstaan. Ja..  ik heb zeker nog wel een leven ‘naast werk’ 😉 Het was het jaarlijkse kerstdiner waar we verwacht werden. Blije verwachting. Want a) we hebben er zin en en verheugen ons er écht op en b) er zijn heel wat dames in blije verwachting van een baby. Dus ronde buiken geen taboe dit maal.
Dresscode was bepaald en ik maakte daar dankbaar gebruikt van. Het werd een jurkje, zwart en haar in stijl: schuin, omhoog, en met glitters. Hatsiekidee!
Leuk, heerlijk. Collega’s halen me op, komen nog even spieken in mijn huis en we gaan vol goede energie richting Deventer. Zo’n avond dat alles blijkt te kloppen. Van ontvangst tot afscheid – in de late uurtjes, zo blijkt later.
Want het werd namelijk een avondje ‘ouderwets dansen’. En zoals dat vaak gaat met leuk, gaat dat hand-in-hand met onverwachts. Want dat dansen maakte geen onderdeel uit van het standaard program. Het ‘officiële’ gedeelte (wat het niet was, allesbehalve zelfs, maar dat even terzijde) was afgesloten en ‘wie zin had’ kon nog mee. Van restaurant naar kroeg, dat idee.
We gingen de ‘danskelder’ in, spraken een codewoord af dat we mochten gebruiken om bij de bar te bestellen en gingen.. dansen!
Handen in de lucht, van links naar rechts en alles daartussen. Gezellig. Ongedwongen. Ouderwets dansen, letterlijk & figuurlijk. Want klassiekers kwamen voorbij en we genoten volop.
En ik geniet nog even na en herbeleef..
Deze Friday Night Fever.
En verwonder me over de balans werk/privé..
En over de toekomst.
Fijn weekend!

Gepubliceerd op 22 december 2012

Geschreven door: WendyRaakt