Een reis van hoofd naar hart, met Linda Commandeur⁣

Picture this... Ik zit met Linda Commandeur klaar om een podcast op te nemen. We praten drie uur. Nemen van alles (in ons) op. Behalve een podcast. Maken een nieuwe afspraak. Praten vijf uur. En nemen twee afleveringen op voor de podcast Wendy Raakt. Ik weet dat Linda net een typische levenservaring heeft gehad, die thematisch is voor mijn podcast: 'geen geluk zonder stuk'. Linda lanceerde namelijk vers van de pers haar nieuwste boek 'Zo zie ik het' en tegelijkertijd... overleed haar dierbare vriendin. Als dat niet raakt... En toch… raken we afgeleid door een gebaand pad in Linda's verhaal. Waar ik haar zo graag vanaf haal. Om Linda's echte stem aan het woord te laten. Luister je met me mee?

Linda Commandeur, ‘promotor van de Achterhoek’ daag ik in de eerste paar minuten al uit… ik trigger en raak een gevoelige snaar door te zeggen: "Ik heb het gevoel dat het hekje van de Achterhoek wel af mag." Ze is meer dan dat. Ik gun Linda zoveel meer dan de prachtige regio waar ze woont. 

Linda is geen toeristische gids. En ze verwondert zich in deze eerste podcast over wat wél. Hoor haar - een beetje - worstelen, zoeken, ploeteren met proberen ‘op het pad te blijven’ van de Achterhoek… zonder zichzelf daar te beperken. Wat vond ik dit een prachtige ontdekkingstocht. Is ze omgevingsmanager Achterhoek, zou ze het goed doen als politicus om beweging te creëren waar ze ze goed in is (zowel in beweging als in creëren!), gaat ze haar 6e boek schrijven of……. gaat Linda Linda zijn in vol ornaat? Oh wat lijkt me dát gaaf! Het is veel meer een levenshouding… Maar durft ze daar voor te staan?

Van #LindasAchterhoek naar #LindasLevenshouding

“Alles wat voor mij heel normaal is, zie ik ook niet als waardevol.” 

Terwijl…
Om met haar eigen woorden te spreken: “Linda, láát het los.”
En dat gaf in een keer heel veel ruimte en het inzicht dat ze - eigenlijk - nergens aan hoeft te voldoen.

Ik zie Linda als succesvol schrijfster en pionier (5 boeken en dito impactvolle initiatieven op stap), succesvol burnout overleefster (daarvan heeft ze er ook zo’n 4 op zak) en als een expert in ‘nee’ zeggen en kiezen voor jezelf. En ze kiest heel bewust. En dat alles vind ik aanstekelijk heerlijk en enthousiasmerend.

"Wendy deed haar naam eer aan: ze raakte me. Keihard. En liefdevol."
~ Linda Commandeur

Luister je mee?
Dat kan onder meer hier op Spotify of zoek 'Wendy Raakt' in je favoriete podcastapp.

Linda's nieuwste boek 'Zo zie ik het' koop je onder meer hier!

Spiegeltje spiegeltje... aan de wand
Hoe zit dat met jou? Wat is jouw eigen verhaal?
Hoe vaak ben jij bezig met je omgeving? En in hoeverre beperkt jou dat of zet? En wat zet je juist in je kracht?

Let me know! Stuur me een berichtje via social media of mail gerust op hallo@wendyraakt.nl

 

MEER ALS DIT?
De podcast Wendy Raakt vind je onder meer op Spotify via deze link. Verder schrijf ik graag over persoonlijke ontwikkeling, hoogsensitiviteit en spiritualiteit en schrijf ik persoonlijke gedichten. Ook zijn mijn kaartgedichten te koop, je vindt ze hier

PS Op de teksten van Wendy Raakt rust het auteursrecht. Wil je dus iets gebruiken, mensen helpen raken, delen? Graag! Maar altijd even een berichtje aan mij en vermeld Wendy Raakt als afzender. Een tag in een social mediabericht helpt mij meer impact maken. Dank je wel voor je (begrip en) support!

 

Gepubliceerd op 30 april 2021

Geschreven door: WendyRaakt