Something old, something new


Hoe het bloggen begon en zich ontwikkelde.
Met hetzelfde gemak gaat soms de rem erop en nu..
Wil ik weer terug. Terug naar toen. Terug naar dát bloggen. Dat bloggen waarbij het vanzelf gaat. Dichtbij mezelf staat. Puur Wendy is. Datgene wat raakt en naar meer smaakt.
Ik ben er weer 🙂
Met something old en something new. En nee, ik ga niet trouwen. Zelfs geen aanzoek zonder ringen 😉
Bloggen is per definitie openbaar, net als sociale media bedoeld zijn. Die zijn – als je het mij vraagt – niet bedoeld met een slotje erop. Laat staan met een ‘masker’ op. Authenticiteit it is.
Keerzijde van deze openbaarheid (voor critici: publiek bezit) is kans/mogelijkheid op feedback. Reacties uit mijn netwerk of daarbuiten. Op mij. Op mijn blog althans. Maar mijn blog is ‘Puur Wendy’, waardoor feedback daarop voelt als feedback op mij. Datgene wat je – op dat moment – het meest waard is, het meest veilig en (van/als) jezelf voelt.
Als mensen het niet (meer) (willen) lezen? Au!
Voordeel, kans? Beter worden! Scherp blijven! ‘Something new’
Maar ook….. en dat is die opposite, die ‘something old’ jezelf blijven. Vriendelijk bedanken voor de feedback en dan weer vrolijk verder. Niet op slot. Wel dicht. Dicht. Bij. Jezelf.
Sterker. Beter. Zekerder.
En zo is het niet alleen met bloggen of sociale media. Het is universeel en gaat met actie/reactie gepaard: feedback met open armen ontvangen. Kans om te leren, beter te worden. Maar de kritische jij niet thuislaten! Die quick scan die zorgt dat het bij jou blijft passen.
Voor of tegen
Wat het met je doet? De metafoor met pesten komt telkens bovendrijven. Gisteren was er een thema-avond over pesten op tv. Wat bleek? ‘Anders zijn’ werd vele malen genoemd en blijkt een serieus issue. ‘Anders zijn’ maakt dat je opvalt, op welke manier dan ook. En dat roept per definitie reactie op.
In plaats van ‘niet pesten’ wordt artistiekelingen geleerd: jezelf blijven. Jezelf zijn. Je eigen gang gaan.
Dat als basis nemen.
Daarvóór zijn. Dat lijkt míj nou goud waard.
Benieuwd wat er dan voor moois zal ontstaan. Opstaan.
‘Lesjes geluk’ vond ik al de moeite waard.
‘Lesje jezelf zijn’ en uitgaan van eigen kracht lijkt me een broodnodige basis. Voor de niet-artistiekelingen, die in de meerderheid zijn.
Nóg wel.
Pas maar op, straks ontpoppen ze zich nog 😉

Gepubliceerd op 6 februari 2013

Geschreven door: WendyRaakt