Stapstenen


Een bericht op Twitter deed me aan deze steen denken: ‘Wat een struikelblok is voor een pessimist, is een steen om over te lopen voor een optimist.’ Stepping stone is wat me vervolgens direct te binnen schoot.
Stepping stones
Ik heb wat met stenen. Aan de muur, op de grond, op het dienblad en deze… uit Oostenrijk. Deze voorliefde heb ik vast geërfd van mijn moeder, die had hetzelfde. Mooie stenen meenemen van bijzondere plekken, voor het ankeren van bijzondere momenten of voor bijzondere mensen. Ovaal, rond of soms een heel speciale vorm. Als de scherpe kantjes er maar af zijn, net als in het echte leven.
Een kleine zoektocht hiernaar op het web leidt al snel naar diverse coaches. ‘Stepping stones’ staan niet voor niets voor stappen zetten. ‘stapstenen’ zijn de stenen waar je op stapt in wateren om aan de overkant te komen. Deze stenen en het oversteken van het water zijn metafoor voor de stappen die je neemt op weg naar the other side, nieuwe stappen op weg naar nieuwe doelen. Stap-voor-stap, steen-voor-steen.

Metaforen te over
Ik draag ze soms letterlijk bij me, zo ook afgelopen week weer. Zie er een liggen en (h)erken: het is er weer een!

Stenen zorgen voor metaforen en gezegdes te over. Met een steen in je maag zitten, omdat iets je letterlijk dwars zit. Zoek ik een steen der wijzen? Kan ik mijn steentje bijdragen? Ik zal geen steen op de andere laten om lief te hebben. Ook heb ik gelukkig geen hart van steen. Bovenstaande steen zocht (en vond) ik in Oostenrijk. Dat was een steen van mijn hart.
Welke stappen heb jij te zetten naar welke overkant?
PS Toegegeven: soms is het bij mij ook het huishouden van Jan Steen 😉

Note: Linda Commandeur maakte deze foto, thanks Linda!
Gepubliceerd op 7 augustus 2012

Geschreven door: WendyRaakt