Te mooi: de uitnodiging


Dit verhaal kreeg ik via Jaap en is wat mij – en velen met mij – betreft maar 1 ding: raak! Vertaald vanuit het Engels en geschreven door een vrouw die meerdere inspiraties op haar naam heeft staan. Ga er maar aan staan 😉
Het gaat over de kern en over ‘zijn’. Vooral ook over durven zijn. Durf je ego’s en niveaus achter je te laten? Diploma’s en hoge functies los te laten en naar binnen te kijken? Daar waar het echt gebeurt.
Voor iedereen kan het wat anders bovenbrengen. Andere mensen, kaders, gebeurtenissen en gevoelens. Lees en huiver. Ben heel benieuwd wat het met jou doet.
De uitnodiging
Het interesseert mij niet wat je doet voor de kost, ik wil weten waar je naar hunkert en of je ervan durft te dromen het verlangen van je hart te ontmoeten.
Het interesseert mij niet hoe oud je bent, ik wil weten of je het risico wilt lopen er als een dwaas uit te zien vanwege liefde, je dromen, het avontuur van in leven zijn.
Het interesseert mij niet welke planeten er in je maan staan, ik wil weten of je de kern van je eigen verdriet hebt aangeraakt en of je door levensverraad open bent gaan staan of dat je er door verschrompeld bent en gesloten bent geraakt uit angst voor nog meer pijn.
Ik wil weten of je met pijn, de jouwe of de mijne, stil kunt blijven zitten zonder haar te verbergen, te verdoezelen of te fixeren.
Ik wil weten of je vreugde kunt voelen, de jouwe of de mijne, of je wild kunt dansen en tot in je vingertoppen van extase vervuld kunt worden, zonder ons te waarschuwen dat we voorzichtig moeten zijn of realistisch of ons te herinneren aan de beperkingen van het mens zijn.
Het interesseert mij niet of het verhaal dat je vertelt waar is, ik wil weten of je een ander teleur kunt stellen door trouw te blijven aan jezelf, of de beschuldiging van verraad kunt verdragen maar toch je ziel niet verraadt.
Ik wil weten of je trouw kunt zijn en daardoor ook betrouwbaar.
Ik wil weten of je schoonheid kunt zien, ook al is iedere dag niet even aangenaam, en of je je leven kunt laven aan de aanwezigheid ervan.
Ik wil weten of je met mislukkingen kunt leven, de jouwe en de mijne, en toch nog aan de oever van een meer kunt staan en “ja” kunt roepen naar het zilver van de volle maan.
Het interesseert mij niet te weten waar je woont of hoeveel geld je hebt, ik wil weten of je op kunt staan na een nacht van wanhoop en verdriet, moe en gekwetst tot op het bot en toch doet voor je kinderen wat gedaan moet worden.
Het interesseert mij niet wie je bent of hoe je hier terecht bent gekomen, ik wil weten of je met mij midden in het vuur kunt staan en niet terugdeinst.
Het interesseert mij niet waar of wat of met wie je gestudeerd hebt, ik wil weten wat je van binnenuit overeind houdt als al het andere wegvalt.
Ik wil weten of je met jezelf alleen kunt zijn en of je werkelijk houdt van het gezelschap dat je hebt op lege momenten.
Door: Oriah Mountain Dreamer
(Originele versie, Engelstalig)

En, wat vind je ervan?
Vind je het eng, zweverig of raar? Of leuk, inspirerend, grappig of enigszins raak?
Karakter is hetgeen je doet als niemand kijkt.
Fijne zondag!

Gepubliceerd op 8 juli 2012

Geschreven door: WendyRaakt