Terug naar toen


Het is de vooravond van 22/8, de dag dat jaren geleden mijn zus plotseling overleed. Gemis voel je in je genen, van je kruin tot in je tenen en recht je hart in.

Dag in dag uit, jaar in jaar uit, niet meer aan je zijde. Dag in dag uit, jaar in jaar uit, wel allemaal herinneringen. Die ga je steeds meer koesteren hoe meer je ze mist.
Tiet veur een pafke
Bijzonder fijn dat mooie dingen nog steeds een glimlach op je gezicht bezorgen, je wangen doen gloeien en je buik doet borrelen. Dat je momenten geankerd hebt in je leven, op speciale plekken en/of momenten. Mijn zus was ook altijd de held in het drijven van zelfspot en relativeringsvermogen. ‘Tiet veur een pafke’ als het allemaal even te zwaar werd of gewoon tijd was voor een lekker bakkie leut.
Liefdesliedjes. Je zou ze moeten horen.
Prachtig vind ik het dat het met muziek ook zo werkt. Dat je liedjes ankert en voor altijd met je meedraagt. Zo hoor ik Flashdance en ik denk aan haar. Hoor ik Tina Turner en ik denk aan haar. Kijk ik Dirty Dancing en ik denk aan haar.
..that your fear seems to hide
Deep inside in your mind
All alone I have tried
Silent tears full of pride
In a word made of steal
Made of stone..
Wat een liedjes. Wat een herinneringen.
What a feeling.
Take your passion. And make it happen.

Gepubliceerd op 21 augustus 2012

Geschreven door: WendyRaakt