#20/21 Tropenmaanden


Is het ineens toch zover. Ineens eind van de 1e week van het nieuwe jaar.
Blikt Bezige Bij een Beetje terug. Op een paar tromenmaanden.

Voor uitdagingen te porren
Vrije momenten offer ik makkelijk op, zo blijkt. Want voor een uitdaging ben ik wel te porren. Altijd maar ‘ja’ zeggen tegen uitdagingen maken het een uitdaging op zich om beloften en verwachtingen waar te kunnen maken. Blijven maken.
Op zo’n dag als vandaag dat ik vrij ben, ben ik ook voor uitdagingen te porren. Waar anderen eind of begin van het jaar heerlijk – haast jaloersmakend – doorbrengen met rustig archiveren van oude ‘pröttel’ (lees: mailboxen die als ware to do-lijstjes fungeren en toch nog stapels leesvoer) doe ik nog ff door dit jaar. Want zo gaat dat met uitdagingen, die kosten meer tijd dan gepland en dus loop je allesbehalve in op je planning. Die planning om die ‘stapel ongelezen’ eens  op te lossen.
Maar dat bloggen dan?
En ja, inderdaad, dan heb je ook nog tijd om 3 weken lang iedere dag een blogje te schrijven? Wat scheelt: ik doe het ’tussen de bedrijven door’. Met liefde. Dat dan weer wel. Dus terwijl de wasmachine rammelt, de hond net zijn bak brokken leeg eet, de vloer nog na-droogt van een dweilbeurt en de klok aantoont dat ik eigenlijk heel gauw moet opschieten.. voor de volgende uitdaging, blog ik er met blosjes op los.
Flash back of looking forward?
Vanavond 19 uur. Deed ik nog ff door. Om toch alvast voorzichtig een beetje de stapel ongelezen aan te doen.
Écht ongelezen is het niet ineens, zo gaat dat dan ook weer.. Je ziet het wel binnenkomen, online of offline, en weet dus ook dat het wacht op verdere afhandeling.
Stiekem kijken deze ‘onafgehandelden’ steeds om het hoekje. Ze wijzen me op de tropenmaanden die achter me liggen. Met heel wat uitdagingen.
2 uitdagingen te gaan
1. ‘onafgehandelden’ zo snel mogelijk van een andere status te voorzien.
2. Van tropenmaanden zonnige maanden maken (lees: trapje terug op de ladder die uitdagingen heet).
[3. Ontspan… Ook al zijn niet alle to do-lijstjes af. Er is áltijd wel wat te doen. Dat verandert niet.]
Maja de Bij

Gepubliceerd op 4 januari 2013

Geschreven door: WendyRaakt