Volop inspiratie


Daar zit je dan met je goeie gedrag. Op een pallet-bed op een prachtig stukje Ibiza. Een landelijk stukje welteverstaan. En dat is voor een ‘stadse’ wel even wennen kan ik je vertellen.
Want bijna volledig zen in mijn kleermakerszit met een wierookje, kaarsje, nootje en rosé-tje zat ik lekker chill op mijn eigen (was het maar waar..) vierkante meters. Klein maar oh zo fijn. Net zoals……..
Het muisje dat me gezellig kwam vergezellen hier links naast me in het ‘cosy’ hoekje. Met mijn gil ontwaakte ik Juan uit zijn siësta en ik riep zijn dochter om hulp. Ze giebelde wat met haar Spaanse vriendinnetje en keek onder de pallets. Ja, heel fijn dames, thnx for reminding dat ze zich daar óók onder kunnen verschuilen. Lekker geruststellend idee voor komende nacht. Heb voor veel hetere vuren gestaan en toch krijgt zo’n klein muisje me klein. Ik denk terug aan wat Esther Jacobs zei over een mug en pas dit gemakshalve toe op dit andere kleine ding: ‘Als je denkt dat je te klein bent om het verschil te maken, denk dan aan het effect van een mug (muis) in je slaapkamer.’
Ik bedenk me geen moment en stap lichtelijk, tja.. hoe zal ik het noemen?, onrustig maar vastberaden in de auto. De fourwheeldrive komt goed van pas, wanneer ik standvastig over dit landweggetje mijn weg baan richting het dichtstbijzijnde dorpje: Santa Gertrudis de Fruitera. Ja, het is net zo schattig als het klinkt. Met als gevolg dat ze er geen muizenvallen hebben. Ik twijfelde toch al, toen ik die kant op reed, want ja… Hoe moet dat dan met hondlief Baco, zijn vriend Juna en de andere ‘birds and the bees‘ hier op het erf in de buurt van de muizenval? Dat kan ook niet de bedoeling zijn.
Huiswaarts keer ik zonder muizenval, nog vastberadener dan voorheen. Met een stok en twee katjes in de weer ga ik ‘mi casa’ in, op jacht naar de kleine grijze muis. Want hops…. daar was zij/hij weer… uit een van die gaatjes die deze 200-jarige casa rijk is.
Enfin. Juan verzekert me dat als de muis eenmaal de katjes gezien heeft, hij geen lang leven zal hebben hier. Om mezelf tot rust te brengen, neurie ik ‘I need an island’ van Heather Nova en ’the birds and the beasts’ (ik weet het, bees, maar die heb ik hier op het erf nog niet gezien). Gelukkig.

Van inspiratie tot Instagram

Verder ook volop inspiratie hier tijdens dit avontuur dat ik ben aangegaan. Ik Instagram er vrolijk op los om Ibiza-tips en inspiratie te delen. Een van mijn vriendinnen blijft maar liken en zit thuis met open mond te kijken en genieten, schrijft ze. Welkom 🙂
Tis weer eens zo’n dag/avond. Ik probeer het te laten voor wat het is.. en laat Boudewijn wel weer een kopje thee voor me zetten. Mijn oude baas en nog steeds kameraad liet me een van zijn andere favorieten vaak horen: You can’t always get what you want.
You get what you need. Amen ;).
Writing | Loving | Blogging | Living | Learning | Laughing
Meer lezen, kijken, luisteren & beleven?
Zie hier mijn Pinterest-board voor wat pallet-inspiratie en hier voor meer muziek.
En hier mijn Instagram-fotogallery.
 

Gepubliceerd op 7 september 2013

Geschreven door: WendyRaakt